Выбираем насос для бассейна: на что обратить внимание



Выбираем насос для бассейна: на что обратить внимание

Найчастіше у тих, хто вперше стикається з покупкою обладнання для басейнів, виникає чимало запитань, як вибрати насос. Розглянемо низку основних параметрів, куди варто звернути увагу.

Потужність насоса

Потужність - ключовий критерій вибору насосного апарату. Чим вища потужність, тим ефективніше прокачування води, а, відповідно, і її очищення. Оптимальний час прокачування всієї води у басейні – 4-6 годин.

Якщо чаша басейну досить велика, а потужність насоса бажає кращого, час прогону води збільшиться до 7-10 годин. У разі є ризик поломки устаткування внаслідок перегріву.

Насос із префільтром

Префільтр – це кошик для збирання великого сміття (наприклад, листя), який може призвести до несправності апарату через руйнування крильчатки.

Матеріал корпусу насоса

Насос прослужить довго, якщо він виконаний із якісного матеріалу. Фахівці рекомендують відмовитись від насоса в сталевому корпусі на користь пластикового аналога. При пластик повинен мати високі експлуатаційні характеристики та бути стійким до механічних пошкоджень.

Продуктивність насоса

Щоб розрахувати продуктивність насоса, необхідно розділити об'єм чаші на 4 – кількість годин перегону води. 

Крім того, переконайтеся, що продуктивність насосного обладнання не перевищує продуктивність фільтра. В іншому випадку пропускна здатність фільтраційної установки суттєво знизиться.

Якщо ви не готові самостійно вибрати насос, ви завжди можете звернутися за допомогою до наших менеджерів. Вони розкажуть про технічні особливості насоси з нашого каталогу, а також допоможуть підібрати апарат, гарантовано підійде до вашого басейну.